Hogyan segíthetsz az állatokon?

Sajnos nem mindenki teheti meg azt,hogy örökbe fogadjon rászoruló állatokat, vagy pénzzel támogassa az ezzel foglalkozó szervezeteket.

Nincs akkor mit tennünk?

De van! Menhelyek létesültek annak érdekében, hogy az elárvult kutyákat, cicákat befogadják, majd gondoskodó gazdához juttassa el őket.

Amennyiben lehetőséged van rá, juttass el tápot a menhelyre, amelyik számodra szimpatikus. Azért tápot, mert az az étel az egyik, amelyik a legtovább megőrzi a szavatosságát.

Hogyan segíthetsz még?

Van egy weboldal, amelyik azzal a céllal jött létre, hogy az ország összes állatmenhelye ingyen hirdetheti, a náluk elhelyezett állatokat. Ez azért remek lehetőség, mert azok az emberek, akik szeretnének egy társat, ami egy kutya, vagy cica, akkor csak rákeresnek a kutyafule.hu oldalon és megmutatja a rendszer, hogy hol található olyan állatka, amit ő keres.

Álljon itt egy példa: keresek egy németjuhász jellegű kutyust, ekkor beírom a kutyafule.hu oldalon a kutya-cicakeresőbe azt,hogy németjuhász, 1 év, kan és a rendszer kiadja az összes németjuhászt, vagy németjuhász keveréket, ami 1 éves és kan. Ekkor a rendszer megadja azt is,hogy hol, melyik menhelyen található meg, illetve az elérhetőségeiket is.

Ugye, hogy hasznos dolog? Ahhoz, hogy ez segítség lehessen az állatmenhelyeknek és a kutya-cicakereső leendő gazdiknak is, te is tehetsz érte azzal, hogy rendszeresen megosztod a kutyafule.hu oldalt az üzenőfaladon, szólsz a menhelyi ismerőseidnek is, hogy tegyenek fel adatokat a náluk megtalálható állatokról, valamint aki állatot keres, akkor szóltok neki erről a lehetőségről.

Ugye, hogy ez nem is nehéz? 🙂