Erre vigyázz kölyökvásárláskor!

Bizonyára lesznek akik el sem hiszik, hogy ilyen létezik, ám az elmúlt egy év alatt, legalább tíz alkalommal szembesültem ezzel a problémával.

Sok mindenre érdemes odafigyelni egy kutyakölyök megvásárlásakor, ám most csak egy nagyon fontos dologra hívom fel a figyelmet.

Amennyiben nincs mód tenyésztőtől vásárolni kutyust, abban az esetben nagyon figyeljetek oda, hogy ad-e nektek oltási könyvet, érvényes oltóanyag címkékkel, állatorvosi pecséttel ellátva, vagy csak néhány üres oltóanyag ampullát mutogat, hogy ő beadta a kutyának az oltást és minden rendben van.

Soha ne vásároljatok olyan helyről kölyök kutyát, ahol ampullákat adnak nektek oltási könyv helyett!

A legtöbb esetben a kutyák nem kapnak oltást, vagy nem megfelelően, vagy már lejárt szavatosságút, így legtöbbször elpusztulnak 1-2 héten belül ezek a kölykök és persze, hogy majd nálatok!

Figyelem! Vannak „tenyésztők” is, akik így akarnak még több pénzt keresni, tőlük sem szabad vásárolni! Gondold csak el, aki arra sem képes, hogy állatorvossal oltassa be a kölyök kutyát, mennyire tart fontosnak bármit is? Az csak duma, hogy én is be tudom adni.

Jól gondold át, mielőtt kiadod a pénzedet egy olyan kutyáért, ami nagy valószínűség szerint, hamarosan meg fog halni nálad, ha félvállról veszed az oltásait.

Hívd fel erre minden ismerősöd figyelmét, akikről megtudod, hogy kutyát fognak vásárolni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük