Ezt is helyretettük :-)

Hogy miért tudok valakiket tisztelni úgy, hogy hibáznak? Leírom.

Adott a képen is látható Staffordshire terrier 12 hetes kiskutya. Bezárva most, hogy ne harapdáljon össze senkit sem.

Gyönyörű és emellé még nagyon okos, jó képességű kiskutya. Joggal kérdezhetitek, hogy akkor mit kerestem ott? A megoldás nagyon egyszerű, a kutyuska sok esetben agressziót mutat a család tagjaival szemben, sokat harapdálja a tagokat még akkor is, ha ezért rászólnak. Mivel ezt nagyon hamar felismerte a család és arra is rájöttek, hogy ez később megbosszulhatja magát amikor a kutya már nem 6, hanem 30 Kg lesz, így elhívtak, hogy segítsek. Meg is érkezett a válasz a cikk elején feltett kérdésemre. Nagyon tudom tisztelni mindazon embereket, akik figyelnek a kutyusukra és amikor észre veszik, hogy probléma van, akkor nem szégyellnek segítséget kérni szakembertől. 

A fiatal gazdi elmondta, hogy sokat olvas, videókat is néz, ám mégsem bír a kicsi veszedelemmel. Ma is megerősítést nyert azon elméletem, miszerint Internetről nem lehet megtanulni a kutya kiképzését!

Annyiban szerencsés a család, hogy minden tagjuk igazi szeretettel fordul a kutyus felé, így az általam javasolt módszereket egyöntetűen elfogadták és alkalmazni is fogják, mind a kutya, mind pedig a saját érdekükben. Ma a család tagjai is megtanulták, hogy a kutyát jó dolog szeretni, ám ez nem elég ahhoz, hogy a kutya megtanulja, hogy hol a helye a családi közösségben.

A ketrecben nem harap a kutya helyzetből indultunk és egy óra múlva a család meglepetéssel nyugtázta, hogy a kis veszedelem már nem harap, csak akkor, ha játszunk vele, le lehet állítani könnyen, bár a tökéletes végrehajtások érdekében, még sokat kell vele gyakorolniuk azokat az egyszerű dolgokat, amiket javasoltam.

Úgy gondolom, hogy ezzel a kiskutyával fogtok még ezen az oldalon találkozni, ugyanis olyan jó a képessége, hogy alkalmasnak érzem egy profi-kutyák csoport tagjai közé bevenni, amennyiben a későbbiekben is így halad az oktatása.

Tanulság: bátran kérjünk segítséget szakembertől, amennyiben úgy érezzük, hogy a kutyusunk nem azt adja, amit szeretnénk, legyen az 3 hónapos, vagy több éves.