Bajban a gyepmesteri telepek!

Bármilyen furcsán is hangzik, ám olyan végzettséget követel meg az állatvédelmi törvény, amiről már 2013 óta nem adnak ki elismervényt, azaz nincs ilyen jellegű képzési forma, ez pedig a GYEPMESTER, vagy ahogyan ismerhetik még az emberek, a sintér, vagy ebrendész.

Miért is hatalmas probléma mindez?

A törvényi előírásoknak köszönhetően, egyre több és több gyepmesteri telep építése válik kötelezővé, ám ennek a működtetésére a jogszabály értelmében csak gyepmesteri végzettséggel van lehetőség. Igenám, de a fent vázolt helyzet miatt, nincs elég gyepmester az országban, aki végzettséggel is tudná igazolni azt, hogy ő ért ehhez a foglalkozáshoz, így hiába van szaktudása, ha papíron mégsincsen.

Ha nincs gyepmester, akkor jelentősen megnő a kóbor állatok száma és ezzel együtt a kutyás támadásoké!

Mi akkor a megoldás?

Nagyon gyorsan be kell terjeszteni a jogalkotók elé egy olyan jogszabály módosítást, ami tartalmazza a gyepmesterré válás gyors módjait, ilyen lehet például az, amikor valakinek van egy ehhez szorosan kapcsolódó végzettsége (például kutyakiképző, vagy állat tenyésztő), ami alapján akár egy gyors kiegészítő vizsga után, lenne lehetőség kiterjeszteni a végzettséget a gyepmesterivé.

Kiknek lesz ez hasznos?

Mindazoknak a gyepmesteri telepeknek, önkormányzatoknak, akik-amik most azzal küzdenek, hogy nem köthetnek jogszerűen szerződést a tetemek elszállításáról, valamint a kóbor állatok befogásáról, mert egyszerűen nincs elég gyepmester végzettségű ember és képzés szintén nincs már 4 éve.

Kérlek, hogy oszd meg ezt a bejegyzést, mert a kóbor és elhullott állatok mindenkire veszélyesek!

Vissza a Főoldalra